Pomník padlým ve světových válkách v Tuchoměřicích

Tuchoměřice
Kněžívka
Pomník padlým
Tuchoměřice

Pomník občanům obce Knežívka ( dnes součástí Tuchoměřic), kteří zahynuli během 1. a 2. světové války, se nachází v malém lipovém parku mezi ulicemi "V Knežívce" a "U Pomníku". Dominantou malého oploceného pietního areálu je centrální mohyla s nápisem POMNÍK PADLÝM VOJÍNUM OD ROKU 1914 - 1919. V její spodní části je umístena deska se jmenným seznamem 14 válečných obětí. Napravo je umístěn žulový monument věnovaný třem obětem nacistické okupace ČSR během 2. světové války. Vlevo od mohyly je pomník Ladislava Šimona (* 23.5.1925 - † 3.2.1946), který zahynul v Rumunsku během přepadení vojenského doprovodu konvoje UNRRA.

Seznam internetových zdrojů:

Pomník padlým v 1. a 2. svět. válce v Tuchoměřicích