Kříž severně od Přehýšova u křižovatky - nenalezeno

Přehýšov
Přehýšov
Nenalezena
Přehýšov

Kříž na křižovatce cesty z Blatnice do Sekyřan a z nyní částečně rozorané cesty z Přehýšova do Hněvnic stával na tomto místě podle map už v 18. století. Fotografie ze služby Panorama z roku 2015 zachycuje památku ležící na hromadě hlíny nebo navážky. V roce 2020 už památka ani hromada na místě není a současná poloha památky není známa.

Kříž na hromadě v roce 2015
Autor fotky: Mapy.cz - panorama, licence neznámá
Památka na mapě z 18. století
Autor fotky: oldmaps, licence neznámá
Památka na mapě z 19. století
Autor fotky: ČÚZK, licence neznámá
6. duben 2020
9. květen 2020

Noe

??? Takovéhle fotky ze street view jsou OK? nebo je to nějaké opatření v době karanteny??? Tož to jsem měl vědět dřív. Nemusel jsem utrácet tolik za benzín :-)))))

admin

Tohle je specifická situace. Je to jediný doklad, že to tam v roce 2015 bylo. Na google maps z 2018 už je to pryč a včera to tam taky nebylo.