Socha svatého Jana Nepomuckého severně od Valova

Podbořany
Valov
okres Louny
Valov

Socha svatého Jana Nepomuckého na bývalé křižovatce cest Vroutek-Žatec x Valov-Podbořany. Socha pochází z první třetiny 18. století. Hlava je ztracena, celkově ve špatném technickém stavu. Vytesána z kryrského červeného pískovce. Dle farních soupisů sochu nechal postavit jistý Martzin z Valova na vrchnostenckém pozemku. V první třetině 19. století převzala péči nad sochou obec Valov. Dle historických map se socha nacházela v místech přes silnici oproti současné poloze.

Čelní pohled
Autor fotky: Jiří Vaníček
Detail těla sochy
Detail soklu
Detail soklu
11. únor 2018
22. únor 2018
david.sebesta
Dřívě přidaná památka: Boží muka severně od Valova

Václav Šulc (host)

Ano víme to že sochu ukradla obec Vroutek. Dnes 15.4.2018 je to týden co zmizela. Myslim si že obec Vrotek neměla na toto konání právo. Šulc