Kříž východně od Proseče pod Křemešníkem

Proseč pod Křemešníkem

paulmara
Dřívě přidaná památka: Kaple Panny Marie v Pivoníně
Později přidaná památka: Kříž západně od Vysočan

Pavel Koubek (host)

Tato fotka už naštěstí není aktuální. Na soklíku je od listopadu 2017 místo toho poškozeného kříže nový kříž. Mám jednu obecnou poznámku. Drobným památkám se věnují dvě skupiny lidí. Jedna skupina věnuje čas jejich mapování. Druhá skupina nemá moc času mapovat, protože věnuje čas na jejich obnovu. Škoda, že tyto dvě skupiny spolu moc nedokážou mluvit, protože by se potom podařilo mnoho těch zapomenutých památek zachránit.

david.sebesta

Záleží asi region od regionu. Na Podbořansku jsme v minulém roce parta dobrovolníků na základě historických map, našli, snad většinu, místních drobných památek. Což je krok A. V kroku B hodláme obcím předat soupis památek na jejich pozemcích a postupně je opravovat. Tak uvidíme, jak budeme pokračovat :-) Držím palce i vašemu regionu. Památky si to zaslouží!

paulmara

Dobrá zpráva. Kolem Proseče pod Křemešníkem se občas pohybuji, rád budu obrázek aktualizovat.