Pomník padlým u Drozdova v lese

Pomník padlým Drozdov

Na tomto místě padl 22.září 1944 Jan Haječek, učitel ze Zábřeha.

Pavlína Koncošová

Ráda se tam zajdu podívat znovu a pořídím aktuální foto. Mám to blízko :-)

Soňa Štěrbová (host)

Nejsme žádná organizace ani nespadáme pod místní správu, jsme jen lidi s osobním vztahem k Drozdovské Pile a zdejšímu krásnému kraji, zkrátka patrioti, přátelé "zeleného údolí" :-). 8.května 2019 si připomeneme konec války, která se podepsala i na zdejším zapadlému koutu. Nesmíme zapomínat! Všechny památníky v okolí jsou dostupné po silnicích, jen tenhle je v lese na kopci nad Drozdovskou Pilou v místě, kde byl Jan Háječek zastřelen. Je zkrátka z ruky, téměř zapomenutý. Proto jsme se dohodli, že vyčistíme a upravíme okolí pomníku učitele Jana Háječka a uspořádáme tam 8.5.setkání. Samotný pomník opravu nevyžaduje, naštěstí nebyl poškozen při vichřici, při níž popadaly okolní staré buky. Opravili jsme stožáry na vlajky, pomník vyčistili, opravili značení cesty lesem. A teď jsme zvědaví, kolik lidí sem bude vážit cestu a jak nám bude přát počasí.

8. května

Víte něco víc?